Literatura

nie jestem (wiersz)

Tomek Katner

nie jestem głosem sumienia

lecz umiem wejść w twe sumienie

poznałem twoje pragnienia

i każde najcichsze westchnienie

 

nie jestem lekarzem duszy

lecz mogę leczyć jej bóle

wiem czym krzyk głodu zagłuszyć

bo umiem mówić najczulej

 

nie jestem nocnym kochankiem

lecz umiem kochać bez granic

więc obchodź się ze mną jak z jajkiem

bo bardzo łatwo mnie zranić


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 listopada 2018, 09:54
Zwyczajne i niezwyczajne… Ładne rymy !!
a...
a... 24 listopada 2018, 19:18
...czuję tak samo, choć nie potrafię tak ładnie tego ujęć słowami.
a...
a... 24 listopada 2018, 20:17
...czuję tak samo, chociaż nie potrafię tak ładnie ująć tego słowami. Niestety, dobrze wiem jak bardzo może boleć zranione serce...
Mithril
Mithril 25 listopada 2018, 18:08
...patatajkowy pamiętnikowiec
przysłano: 23 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

Milion rzeczy
Tomek Katner
Dwie historie
Tomek Katner
Byliśmy
Tomek Katner
dobranoc
Tomek Katner
Przed świtem
Tomek Katner
Zachwycony
Tomek Katner
miłość, on, ona
Tomek Katner
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca