Końcowe przemyślenia na temat przyszłości

Szmul Zimmermann

I nadciągnie noc cywilizacji

a księżyc zalśni złowrogo

trudnością stanie się wymienienie

chociaż jednej ofiary

wysokiego zielonego słupka wykresu

 

Kolejna inwazja ludów morza

spowodowała okres przejściowy

tak upadło imperium

na krzemowych nogach

historycy zawsze wiedzą najlepiej

zwłaszcza gdy jest już po faktach

 

Śnieżne czerepy oślepią archeologów

a piach z zaskoczeniem ujawni starożytny wynalazek

oto

największe dzieło ludzkiego rozumu

niedokończony mur

 

 

 

 

 

Szmul Zimmermann
Szmul Zimmermann
Wiersz · 24 listopada 2018
anonim
  • Yaro
    człowiek nic dobrego nie wymyśli co by człowiekowi służyło

    · Zgłoś · 5 lat
  • Yaro
    najważniejsze jest to , że życie trwa na wieki a cywilizacja jak to cywilizacja kończy się z upadkiem moralności ...

    · Zgłoś · 5 lat