Perpetuum mobile(Iwan Karamazow ma głos)

Przemek Trenk

świat widziany z perspektywy robaka

jest jedyną prawdą

to niczym nie zafałszowany obraz

jedyny firmament

 

absolut

Perpetuum mobile

wbrew paradygmatom

życia w najczystszej postaci

 

koło zdaje się wypełniać

myślą

mową

uczynkiem

za(nie)dbaniem

 

droga którą kroczę

jest pikowaniem w dół

strąconego z niebios anioła

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Przemek Trenk
Przemek Trenk
Wiersz · 25 listopada 2018
anonim