Literatura

Perpetuum mobile(Iwan Karamazow ma głos) (wiersz)

Przemek Trenk

świat widziany z perspektywy robaka

jest jedyną prawdą

to niczym nie zafałszowany obraz

jedyny firmament

 

absolut

Perpetuum mobile

wbrew paradygmatom

życia w najczystszej postaci

 

koło zdaje się wypełniać

myślą

mową

uczynkiem

za(nie)dbaniem

 

droga którą kroczę

jest pikowaniem w dół

strąconego z niebios anioła


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 25 listopada 2018, 21:34
Przedobrzony…
przysłano: 25 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Wzór na istnienie Boga
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca