Stworzenie

Konrad Koper

Na początku była wielka moc twórcza.

Wkrótce potem powstały gwiazdy.

 

Bóg tchnął energię w pył, wskrzeszając iskry.

Spadły one na ziemię, wzniecając życie.

 

Zrodził się człowiek,

który nadaje kształt „słonecznej” materii,

poprzez boską siłę.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 26 listopada 2018
anonim