Wielkie odkrycie

Szmul Zimmermann

złośliwi naukowcy

skierowali mikroskop

na świętą prawdę

składała się ona z atomów kłamstwa

podzielnych na mniejsze łgarstwa

a te z kolei na mikrosztuczki cyrkowe

w  końcu i te rozbito

za pomocą ciemnej masy

a ze środka wysypały się banknoty

zupełny przełom w badaniach

jednak żaden z tego pożytek

bo już za późno

aby powstrzymać epidemię

zapomnianej choroby zwanej

głupotą

i tak

kolejne wielkie odkrycie

zostaje zapomniane

na wieki wieków

amen

 

 

Szmul Zimmermann
Szmul Zimmermann
Wiersz · 27 listopada 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    I to niby jest wiersz..

    · Zgłoś · 5 lat