nazywam się przeciętność
przeciętność utalentowana
przeciętne mam zdrowie
i stan posiadania
przeciętną mam nieprzeciętność
i niechęć do poszukiwania
przeciętną niewiedzę
i poziom wychowania
przeciętne posiadam myślenie
że świat mogę zdobywać
że wszystko ciągle przede mną
że wady można ukrywać
przeciętna moja szczęśliwość
chęć kochania i zdrady
przeciętna gęba i ciało
przeciętne wzloty i spady
przeciętna głęboka wiara
że jestem inny niż ty tu
że więcej znaczę od ciebie
i od przeciętnego bytu
przeciętnie się złożę w depresję
przeciętnie się od niej uwolnię
wódki się napiję przeciętnej
i przeciętnie siebie spowolnię
(...) utalentowana przeciętne mam zdrowie
i stan posiadania"
...na ten przykład
- tekst dużo by zyskał, gdyby użyć synonimów tej; "przeciętności"(?)
polacy lubują się w martyrologii, chętnie czczą klęski
droga do wolności wiedzie przez anarchię