przeciętny

Lucky Person

nazywam się przeciętność

przeciętność utalentowana

przeciętne mam zdrowie

i stan posiadania

 

przeciętną mam nieprzeciętność

i niechęć do poszukiwania

przeciętną niewiedzę 

i poziom wychowania

 

przeciętne posiadam myślenie

że świat mogę zdobywać

że wszystko ciągle przede mną

że wady można ukrywać

 

przeciętna moja szczęśliwość

chęć kochania i zdrady

przeciętna gęba i ciało

przeciętne wzloty i spady

 

przeciętna głęboka wiara

że jestem inny niż ty tu

że więcej znaczę od ciebie

i od przeciętnego bytu

 

przeciętnie się złożę w depresję

przeciętnie się od niej uwolnię

wódki się napiję przeciętnej

i przeciętnie siebie spowolnię

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 27 listopada 2018
anonim
  • Arian
    wiersz akceptowalny tutaj, bo uniżony, jakby wyrażał pokorę, samobiczowanie, tradycyjną ekspiację, do czego wzywaja korporacje...w korporacji nie urosniesz nigdy...
    polacy lubują się w martyrologii, chętnie czczą klęski
    droga do wolności wiedzie przez anarchię

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    "nazywam się przeciętność

    (...) utalentowana przeciętne mam zdrowie
    i stan posiadania"

    ...na ten przykład
    - tekst dużo by zyskał, gdyby użyć synonimów tej; "przeciętności"(?)

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Wyznanie ?

    · Zgłoś · 5 lat temu