Mama mówiła że cielęta
przed ubojem płaczą
mają takie duże oczy
gdy są na platformie w kolejce
do uboju
Zgrillowaliśmy
ponad sto czterdzieści grindwali
wyrzuconych na brzeg
wyspy Stewarta
wskutek błędów nawigacyjnych
i sztormowego wiatru
Cóż to była za rzeź
na Wyspach Owczych
woda stała się klejąca od posoki
braci i sióstr delfina Um
Krew jest dobra na kaszankę
nic nie można uronić
z tych dryfujących ciał
Poszły z dymem inne
przepiękne wyspy
z kolorowymi ptakami
okalające je krystaliczne wody
z ławicami ryb
zamieszkującymi rafy koralowe
zanieczyszczone
milionami ton plastiku
Zapłonęły czerwienią krwi
mamutowce olbrzymie
jaki to piękny widok
ten upadek kilku tysięcy lat
wyniosłości
który trwał mimo burz
pożarów i trzęsień ziemi
bo kogo mamy obwinić za naturę ,,ludzką"?
boga to my wymyśliliśmy ,a nie odwrotnie ,zresztą już dawno nieżywego
Jest wszystkożercą ,bo wszystko żre.Pali też, pije i co też naturalne ,bo tak robi.No i jeszcze większość sobie roi ,że stoi na szczycie stworzenia,przy okazji rozp...ajac inne kultury,bo innego wyznania,bo inny kolor skóry,albo nie taka orientacja ,jaką akurat uważa się za słuszną.etc etc etc
niestety można by wymieniać długo listę osiągnięć
bajka walki o przetrwanie
https://www.youtube.com/watch?v=wMZ4qyxE...