ekstaza

Joe Oregano

 
cisza to wijąca się w łożu  
ekstaza 
tej nocy, żadne słowa 
nie są w stanie jej stłumić 
nawet najsłodsze 
kłamstwa,  
które słyszałaś 
po stokroć 
 
cisza jest naszą pochodnią, 
z którą przebrniemy  
przez faunę nocy, by 
oddać się w opiekę snu, 
u kresu srebrnych gwiazd 
  
oświeceni bogowie 
ciężko chrapią  
na łożu lepkiego zadowolenia 
 
obok  piękne boginie  
cierpią w głębokim na 
czubek palca punkcie 
pod warstwą płomieni 
wyczekują świtu 
 
ale nie my....

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Joe Oregano
Joe Oregano
Wiersz · 29 listopada 2018
anonim
  • Mithril
    "Joe Oregano dzisiaj, 00:34
    Ale wy się wczuwacie w ocenianie innych a pewnie nikt z was nic nie wydał. Bawmy się"


    ...a miarą czego ma być wydanie?
    - poza tym, skąd to przekonanie?

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Joe Oregano
    Ale wy się wczuwacie w ocenianie innych a pewnie nikt z was nic nie wydał. Bawmy się

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    "Yaro wczoraj, 15:22 zgłoś i nie słuchaj rad . rób swoje...pozdrawiam..."

    ...taaaak - to bardzo rozwojowe
    ten "człowiek" wie, co mówi, bez zmian od (trzech) lat

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Arian
    nie bedę oceniał , bo musiałbym poniżej zera...

    intelektualna pustka, nieporadny patos

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Arian
    Obce nazwisko łatwo rozmiękcza kręgosłupy niektórym ,,krytykom".

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Yaro
    i nie słuchaj rad . rób swoje...pozdrawiam...

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Joe Oregano
    Nawet nie mam zamiaru na tym portalu się czegokolwiek uczyć ;)

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Ir
    Msz za wiele dopełniaczówek np. fauna nocy, kres srebrnych gwiazd, łoża lepkiego zadowolenia...itd.

    Masz potencjał, ale na tym portalu niczego się nie nauczysz.
    Szczególnie od takich którzy robią nagminnie błędy ortograficzne.

    KOPER - "dwuwątkowy", tak się pisze !

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Dwu wątkowy…

    · Zgłoś · 5 lat temu
Usunięto 1 komentarz