Literatura

ekstaza (wiersz)

Joe Oregano

 
cisza to wijąca się w łożu  
ekstaza 
tej nocy, żadne słowa 
nie są w stanie jej stłumić 
nawet najsłodsze 
kłamstwa,  
które słyszałaś 
po stokroć 
 
cisza jest naszą pochodnią, 
z którą przebrniemy  
przez faunę nocy, by 
oddać się w opiekę snu, 
u kresu srebrnych gwiazd 
  
oświeceni bogowie 
ciężko chrapią  
na łożu lepkiego zadowolenia 
 
obok  piękne boginie  
cierpią w głębokim na 
czubek palca punkcie 
pod warstwą płomieni 
wyczekują świtu 
 
ale nie my....

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 listopada 2018, 12:55
Dwu wątkowy…
Ir
Ir 29 listopada 2018, 13:07
Msz za wiele dopełniaczówek np. fauna nocy, kres srebrnych gwiazd, łoża lepkiego zadowolenia...itd.

Masz potencjał, ale na tym portalu niczego się nie nauczysz.
Szczególnie od takich którzy robią nagminnie błędy ortograficzne.

KOPER - "dwuwątkowy", tak się pisze !
Joe Oregano
Joe Oregano 29 listopada 2018, 13:20
Nawet nie mam zamiaru na tym portalu się czegokolwiek uczyć ;)
Yaro
Yaro 29 listopada 2018, 15:22
i nie słuchaj rad . rób swoje...pozdrawiam...
Arian
Arian 29 listopada 2018, 16:50
Obce nazwisko łatwo rozmiękcza kręgosłupy niektórym ,,krytykom".
Arian
Arian 29 listopada 2018, 18:44
nie bedę oceniał , bo musiałbym poniżej zera...

intelektualna pustka, nieporadny patos
Mithril
Mithril 30 listopada 2018, 21:18
"Yaro wczoraj, 15:22 zgłoś i nie słuchaj rad . rób swoje...pozdrawiam..."

...taaaak - to bardzo rozwojowe
ten "człowiek" wie, co mówi, bez zmian od (trzech) lat
Joe Oregano
Joe Oregano 1 grudnia 2018, 00:34
Ale wy się wczuwacie w ocenianie innych a pewnie nikt z was nic nie wydał. Bawmy się
Mithril
Mithril 1 grudnia 2018, 07:43
"Joe Oregano dzisiaj, 00:34
Ale wy się wczuwacie w ocenianie innych a pewnie nikt z was nic nie wydał. Bawmy się"


...a miarą czego ma być wydanie?
- poza tym, skąd to przekonanie?
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 29 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

Znieczulony
Joe Oregano

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca