Literatura

szewc (wiersz)

Yaro

nienawiść tutaj rządzi 
 w kościele dosłyszeć księdza 
jak ględzi wskazując drogę 
w internecie osobliwi koledzy 
 zaprzyjaźnione koleżanki 


 nieśmiali hejterzy z odwagą przed ekranem

 

uderzysz o ścianę od szklanki 
i wiesz co chodzi ci po głowie 
wiedzą  powiedzą
 tak tak nie nie
że trafia  człowiek szlag

 

kiedyś byłem u szewca znajomy ojca 
mówił usiądź popatrz za okno 
widzisz idzie wiosna 
a ty masz dziurawe buty 
wypijemy pół z litra flaszki 
powiem tobie jak iść 
by nie zmoczyć butów 

 

zawsze wspinaj się na szczyt nie oślizły
 byś mógł dalej iść a ni kroku w tył

 

uderzysz o ścianę od szklanki 
i wiesz co chodzi ci po głowie 
wiedzą i ci powiedzą
 tak tak nie nie
że trafia człowiek szlag

 

zawsze wspinaj się na szczyt nie oślizły
 byś mógł dalej iść a ni kroku w tył

 


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 1 grudnia 2018, 15:12
Proza poetycka…
przysłano: 1 grudnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca