och - te jaja i ten puch
grzęda tuli
wir porywa kołem goni to i tamto
i do góry
już - fruną same troki
tam - za miedzą życie buja
tu chlupią mamroty
kury gdaczą
wytłumaczą - po co człeku żyjesz
goło
pusto bez bliskości
i te - jaja zginą
stół i duch matula gładzi
swoje - czarne ostro ścieli
było
Moje i po balu
Sam - wykopał
norka cudna tylko portki drżą i sznur
suszy
wiatr przytuli
i - hop
i pa - po chłopie
Hieny,nawet rannych powstańcow rabowały na polach.