Literackie siostry

Aleksandra

Liryka
zawsze wydawała mi się
najdostojniejszą
pośród literackich sióstr

 

Proza
niesforna
blondynka
wciąż mająca wiele
do powiedzenIa

 

Dramat
minimalistka
szatynka
zwięzła
w swej okazałości

 

Liryka

rudowłosa

ognista

tańcząca
między słowami

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Aleksandra
Aleksandra
Wiersz · 9 grudnia 2018
anonim
  • Aleksandra
    Mithril, faktycznie nie zauważyłam tej literówki, dziękuję.

    Wiem, że liryka jest dwa razy, takie było moje zamierzenie.

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    "Aleksandra dzisiaj, 09:34
    (...)
    Liryka ta sama"

    ...nie ma to jak czytanie ze "zrozumieniem"; spojrzyj co wlepiłaś; jest 2 x "liryka",
    a może miało być np. "epika"?

    - i lyterufka nadal nie jest poprawiona

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Aleksandra
    @Mirthrill, oczywiście, że w rzeczywistym świecie dramat to rodzaj męski, ale czy poezja nie jest tylko wizją ? :)

    Liryka ta sama

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Głupoty !

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    "Liryka
    zawsze wydawała mi się
    najdostojniejszą
    pośród literackich sióstr

    Proza
    niesforna
    blondynka
    wciąż mająca wiele
    do powiedzienia

    Dramat
    minimalistka
    szatynka
    zwięzła
    w swej okazałości

    Liryka
    rudowłosa
    ognista
    tańcząca
    między słowami"


    ...dramat przypadkiem nie jest facetem(?)

    "do powiedzienia".........................

    a liryka w powyższym jest ta sama, czy to dwie różne?

    · Zgłoś · 5 lat temu