***

Aleksandra

Zawsze byli umierający,
to nieuniknione.
Zawsze byli zakochani
i ich serca miłości spragnione.
Zawsze byli filozofowie,
którzy myśląc nad sensem życia,
usypiali...
bez większego odkrycia.

 


Odkrywcy też bywali,
bo być im było nie na rękę,
być może się bali...

 


Byłeś też Ty.
Byłeś,
nie bywałeś.
Odszedłeś, choć jesteś,
bo zawsze była pamięć.
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Aleksandra
Aleksandra
Wiersz · 10 grudnia 2018
anonim