fałszywe kłamstwa

Jacek JacoM Michalski

tyle razy przegrałem

każda klęska jak szczebel w drabinie

droga do ostatecznego zwycięstwa

albo inny rodzaj halucynacji

błądzę wśród skazanych na sukces

jestem tym czego nienawidziłem

jak insekt przyszpilony do tablicy

 

zrośnięty z telefonem  

sprzedaję lekarstwa na wszystko

mam kaca od całkowitej trzeźwości

udaję raka chodząc do tyłu

tylko on o tym nie wie

i pewnie martwy też będę

niby na niby

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 11 grudnia 2018
anonim