ślad

Marek Kielgrzymski

wariaci są zieloni

i chrupią rzodkiewki w cieniu drzew

 

świat okrągleje

i rozpada się na setki mgnień

 

upiorny moment stalaktytów iluzji

 

niosę trumnę niebieską

rozcięte niebo broczy blaskiem

 

klucz ciągnących żurawi kaleczy powietrze

 

został rachunek korytarzy

wijących się złotych masek

trójspadzisty wizerunek

Jednego Doskonałego Nieodgadnionego

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim