Samowar myśli naszych

Marek Kielgrzymski

 

poeci są wśród nas

a że nie mają czasu pisać wierszy

to wina świata

 

rozmieniamy się na drobne

rozpraszamy w mediach

w popularyzowanym odrętwieniu

stać nas na ogryzki

                     marzeń

 

nie znamy samych siebie

skołowaceni

hałasem ciągłych zmagań

 

spierzchnięte wargi przypadku

przywołują wątłe olśnienia

targnięci nadzieją na więcej

pompujemy tanią rozkosz

w gorące serca chwil

 

kołyszemy się w rytmie pociągów

zegary przeganiają nas z miejsca na miejsce

nikt nie ma czasu czytać wierszy

                            w pogoni za swym ogonem

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim