Nocą jest chłodno...

Marek Kielgrzymski

Nocą jest chłodno. Posuwamy się wolno i mgła

rosi skronie. Szpaler zagadek i nic

tylko wolność. Przejaśnia się

i my wiemy, że to koniec. Stracone miasto, które

pozostawiamy za sobą. Niemożność

poprawienia starych błędów.

Wypłowiałe emocje. To wszystko

jest już po tamtej stronie.

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim