jeśliby odejść

Marek Kielgrzymski

jeśliby odejść to właśnie przed świtem

odkrążyć planet orbity zwodnicze

podliczyć saldo zignorować wynik

jeśliby spłowieć to niepostrzeżenie

bez krzyku pytań i niedopowiedzeń

zsunąć się w jamę ze skrzydeł konduktu

jeśliby odejść to bez płaczu mgławic

zaśniedzieć w oczach zmętnieć w widnokręgu

     przeniknąć lekko pod powierzchnię światła

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim