jeśliby odejść to właśnie przed świtem
odkrążyć planet orbity zwodnicze
podliczyć saldo zignorować wynik
jeśliby spłowieć to niepostrzeżenie
bez krzyku pytań i niedopowiedzeń
zsunąć się w jamę ze skrzydeł konduktu
jeśliby odejść to bez płaczu mgławic
zaśniedzieć w oczach zmętnieć w widnokręgu
przeniknąć lekko pod powierzchnię światła