czołg zimy zgarnia z chodników
sztywnych przechodniów
pod ostrzał moździerzy grudnia
pod lufy strzelców mrozu
kawaleria śnieżycy
transport uchodźców zimna
kolumna więźniarek dreszczu
aby tylko przetrzymać ten okrutny szturm aury
nie przylgnąć do chodnika
nie odmrozić dłoni
...