akwasfera - zanim

Marek Kielgrzymski

lekko spowity w nieistotność morza

zdaję się sobie zakrzywiony do wewnątrz

podwodne sprawy podobieństwo stworzeń

z wodnej rodziny wywiedziony kod

 

tak we mnie kipi i we mnie pulsuje

energia roślin przepowiednia blasku

lecz zanim stleję w powidoki słowa

z mozołem wykuję trzy litery w mchu

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim