lekko spowity w nieistotność morza
zdaję się sobie zakrzywiony do wewnątrz
podwodne sprawy podobieństwo stworzeń
z wodnej rodziny wywiedziony kod
tak we mnie kipi i we mnie pulsuje
energia roślin przepowiednia blasku
lecz zanim stleję w powidoki słowa
z mozołem wykuję trzy litery w mchu