jesteś moją legendą...

Marek Kielgrzymski

                                  M.

 

jesteś moją legendą

którą modlę którą opowiadam

grymas na twojej twarzy

to moja maska

 

pękam do środka połykam las plażę i pełne snu

podmokłe łąki

 

brzuch świata unosi wszystko w okrutnym oddechu

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim