jeszcze raz

Marek Kielgrzymski

czekam aż wszystko się

odkryje, nazwie

klangor wentylatora nie daje

tkwić pamięć i sztuczki

pamięć która się zasklepia

sztuczki ciągle te same

jestem w powietrzu jak tęsknota

za odbiciem w wodzie

jak pieśń blasku

milknąca ze zmierzchem

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim