linia demarkacyjna

Marek Kielgrzymski

A ty? fartownyś...

rtęć w termometrze głowy

Kiedy wiatr słania się

na polach bujasz łeb

w miednicy widnokręgu

Nic już nie czeka za Linią

odległość do Boga, Którego nie ma

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim