strach

Marek Kielgrzymski

ciemność jest jak rwąca linia

włada tobą wzdłuż złych baśni

 

nie ma ciepła oczu nie ma drogowskazu

ściany bolą osuwasz się

w granat słów

 

patrzysz i twój cień znika

powietrze jest martwe

nie budzisz się

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim