wystarczy dotyk...

Marek Kielgrzymski

                                  M.

 

wystarczy dotyk

mokre szyby domów szum twojej krwi

jedno spojrzenie warte tysiąc samotnych nocy

na pastwę włóczęgi na pastwę włóczęgi 

po pokojach mych sióstr - Lękliwej i Strasznej

wydany jestem

. . .

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim