Czas nurtuje cisza zwleka...

Marek Kielgrzymski

Czas nurtuje cisza zwleka

toczy wody biała rzeka

siny kot na płocie siedzi

molekuły kurzu śledzi

 

balet nasz mordęgi rdzawej

w haiku-bajkum się zawiera

mrugnie wielkie oko świata

i już trzeba nam umierać

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim