dzisiaj

Marek Kielgrzymski

świecące noce tężejące w pieśni

lat dawnych które w sobie śpią

złudne pola patrzeń totemicznych cieni

grząskich i odwiecznych

drżeń

 

pulsując zmierzchają chylą motyleny

wokół własnej osi rozsnuwając baśń

opowieść to krwawa zestalana życiem

pod podszewką blasku

na dnie złudnych

zdań

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim