dzisiaj

Marek Kielgrzymski

świecące noce tężejące w pieśni

lat dawnych które w sobie śpią

złudne pola patrzeń totemicznych cieni

grząskich i odwiecznych

drżeń

 

pulsując zmierzchają chylą motyleny

wokół własnej osi rozsnuwając baśń

opowieść to krwawa zestalana życiem

pod podszewką blasku

na dnie złudnych

zdań

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim