obsuwanie się

Marek Kielgrzymski

zabijanie

ciche zabijanie

na ulicy, w kinie, pociągu

w zaciszach bibliotek

mordowanie z lupą w ręku

ze szklanką

giniesz zmoro

ginę ja stopiony z tobą

z tego samego ziarna

z tej samej niemocy

wyrokiem niewiadomego

trybunału

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim