wiersz o zapalniczce

Marek Kielgrzymski

nie każdy może napisać wiersz o zapalniczce

zapalniczka wydawać się może

mało istotna jej płomień

rozszeptać potrafi miasto

ukryta w garści niesie nowy rodzaj

złudzenie i życie

na chropawym kamieniu

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim