perłopław

Marek Kielgrzymski

drzewo które się kruszy

cień kiedy ocieka

przedmioty zdarzeń słusznych

ptak – gdy skrzydeł nie staje

woda krnąbrna bez formy

perły wydarzeń wartkich

i ty – gdy uśmiech gasisz

wątpisz

i jesteś właśnie

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim