tutaj osiądę nikły

Marek Kielgrzymski

nie nagryzaj mnie ścieżko leśna

puszystymi kłami drzew cieniem ontycznym

dopustem milczenia kłosów

ścianą buków jestem jesion w oku krwi

idę w głąb lotu ptaka gdzie poniosą łzy

tutaj

a więc na skraju

losu spełnionych zakrętów

tutaj

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim