człowieku

Marek Kielgrzymski

jużci areał modlitw

zawinięty w dłonie

szklane

ukafelkowany chłodem

złotoczczą ciszę

naznacza

 

ty

jesteś pierwszym

odruchem

rozumnego szlamu

z homo sapiens przybywasz

do źródła fragmentu

tobie przypisany płacz

mechanicznych maczug

 

doskwierasz światu

niebaśniową drzazgą

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim