jużci areał modlitw
zawinięty w dłonie
szklane
ukafelkowany chłodem
złotoczczą ciszę
naznacza
ty
jesteś pierwszym
odruchem
rozumnego szlamu
z homo sapiens przybywasz
do źródła fragmentu
tobie przypisany płacz
mechanicznych maczug
doskwierasz światu
niebaśniową drzazgą