miej się na baczności

Marek Kielgrzymski

obiadowe dźwięki sąsiadów

i Das Wagner Desaster Klausa Schulze

drzewa w skrajni drogi

kamień źrenicy wypatruje odbić

 

uważaj

do wodospadów już blisko

 

spruwam podszewkę nocy

cienie psów okrążają piaskownicę

bądź co bądź Pan jest wielki

ale

...

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim