nienadeszłe

Marek Kielgrzymski

                               K.

jesteś

wyłoniona z nicości

ubrana w powietrze

jasnych smug

 

jesteś

kształtem pomnożona w odległość

elipsoidą zwątpień

w niepisane

 

starzejesz się

każdej nocy

wierzchem ciszy

łzawiąc

w nienadeszłe

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim