poszukiwanie granic

Marek Kielgrzymski

Zmarłem wczoraj

woda była ciepła

   i kasztany turlały się

                               ku przepaści

        krawężnika

skupiona twarz chłopca

z patykiem w ręku

wielkie skrzydło dnia

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim