chłód

Marek Kielgrzymski

Ze stanu zimna, rozpadu

                                i treści

z pól chaotycznych, z rozpłodów idei

jestem

starzejący się blask

 

substancja cienia tematyczność wspomnień

grzechoczą w jabłku przyszłe drzewa*

 

światło umiera by zognić się w myśli

pożarem pozoru

 

 

 

_________________________________________

* z wiersza Ryszarda Longina Borkowskiego

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim