Lament pomorski

Marek Kielgrzymski

Tu asfalt się kończy

i zaczyna śpiewka

moje rymowanie

moja topografia

 

Czarnolas - Jelitkowo, Lwów i Sobieszewo

krok za krokiem podchodzi do gardła

bajka – stukot kolorowych kroków

organiczny zaśpiew mewy śmieszki Pani

pomorskiej

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim