sto czterdzieści wierszy do B (okrucieństwo miłości)

Marek Kielgrzymski

Przecież Cię nie ma

(w nieistnieniu trwasz)

ten sam bezskowytowy pies plącze się

u nogawek gwiazd

 

Milcząc zanurzasz dłoń pod powierzchnię

skrzą się witraże entelechii ramiona mgławic

eony ery okamgnienia twardość wiary baranków

chaos jest budowlą ładu

 

I teraz, gdy konam nawinięty na kołowrót dnia

prosząc o nadzieję

tracisz mnie dla Siebie

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim