historia

Marek Kielgrzymski

litość i trwoga umarłego tłumu

zaśpiew wolności co zagrzebion zwichrzył

los swój nadzieję karność powidowisk

marsz pode ziemią

 

krew i piosenka głuche rozespanie

temat zbrojowny w przeszłości haniebnej

gromkich hord cienie elementarz kaźni

         zapadły w tchnienie

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim