litość i trwoga umarłego tłumu
zaśpiew wolności co zagrzebion zwichrzył
los swój nadzieję karność powidowisk
marsz pode ziemią
krew i piosenka głuche rozespanie
temat zbrojowny w przeszłości haniebnej
gromkich hord cienie elementarz kaźni
zapadły w tchnienie