we własną krew obrócony
obsnuwam w palcach nić
pustych miejsc
w środku dnia w wieczór zastygły
z wszystkimi chwilami osiedla
na którym tylko cement
i stalowe kroki
Miedziane kulki oczu
dzieci z Rtęciowej Górki
śledzą mój spacer
niebieski