mój niebieski wiersz niemiłosny

Marek Kielgrzymski

we własną krew obrócony

obsnuwam w palcach nić

pustych miejsc

 

w środku dnia w wieczór zastygły

z wszystkimi chwilami osiedla

na którym tylko cement

i stalowe kroki

 

Miedziane kulki oczu

dzieci z Rtęciowej Górki

śledzą mój spacer

niebieski

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim