drżenie harmonia 3 (sfery)

Marek Kielgrzymski

w zgodzie z marzeniem

z lśniennym powidokiem

w horyzoncie zlanym

profil chmur naciekły

blaskiem

swobodnością złudzeń

rozbielitnych sfer

...

popieliska drzewisk

 

logorea szumu

aequo animo

wiatr stąpa ostrożnie

 

jestem okamgniennym

molekuł skrzydliskiem

przelewam się miękko

z dłoni światła

ku nocy

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim