Maskarada

Marek Kielgrzymski

Ty piszesz wiersze i ja piszę wiersze

choćby i blask świat zapomni słowa

jesteśmy zorzą galaktycznych cieni

Nic po nas

 

Poza obrębem pozorzysk spieśniałych

w cyklach falistych w koherencjach światła

jaskółkę zdrady posyłasz śmiglastą

szklane serce skuwając dłutem pocałunku

 

I znów nic nie wiesz nic cię już nie czeka

         wykroty czasu krwawa pieśń gatunku

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim